Behind The Waterfall



Αλήθεια τώρα.. Υπάρχει πιο όμορφη εποχή απο το Φθινόπωρο, για να ταξιδέψεις στην κεντρική Ελλάδα; Είναι η εποχή που η θερμοκρασία σιγά σιγά πέφτει, και μπορείς επιτέλους να εξερευνήσεις την ενδοχώρα. Όπως θα έχετε καταλάβει, κυρίως όσοι με ακολουθείτε στο Instagram, μια αγάπη για τη Θεσσαλία την έχω. Σε μια λοιπόν από της εξορμήσεις μας στα βουνά των Τρικάλων βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πανέμορφο σκηνικό: τους καταράκτες της Παλαιοκαρυάς.   Περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Τρικάλων, και σε υψόμετρο 730 μέτρων, βρίσκεται η τοξωτή γέφυρα της Παλαιοκαρυάς χτισμένο κάπου ανάμεσα στα 1500 με 1550.  Πίσω από τη γέφυρα βρίσκεται ο καταρράκτης ύψους 12 μέτρων που καταλύγει σε έναν πιό μικρό. 





Αν και η απόσταση από την Πύλη και από άλλα σημεία του νομού Τρικάλων είναι μικρή, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή η περιοχή ( serious Instagram goals here), οπότε θα απολαύσετε το πανέμορφο τοπίο και την ηρεμία. Την περίοδο που πήγαμε εμείς (τέλη Νοέμβρη) τα χρώματα των φύλλων συνθέτουν ένα μαγικό φθινοπωρινό σκηνικό (είπαμε serious Instagram goals..) , και ο καταρράκτης έχει αρκετό νερό. Αν μάλιστα προχωρήσετε λίγο πιο πάνω στον κεντρικό δρόμο, θα βρείτε το μονοπάτι που οδηγεί πάνω στη γέφυρα και θα θαυμάσετε από ακόμα πιο κοντά τον καταρράκτη..







Αν θέλετε μια πιο κοντινή και εντυπωσιακή λήψη του καταρράκτη ετοιμαστείτε για αρκετή δροσούλα.... 




Και φυσικά μην πάτε με το βανσάκι στον καταράκτη όπως μερικές μερικές..  



Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε στα αγαπημένα Τρίκαλα, κάντε μια μικρή εξόρμηση στην Παλαιοκαρυά, και σας υπόσχομαι, δε θα χάσετε!

xoxo Natalia

You Might Also Like

0 σχόλια

Flickr Images

Flickr Images