The Black Jumpsuit


Μπορεί τα πρώτα jumpsuit να έκαναν την εμφάνισή τους εκεί στα τέλη της πονεμένης στυλιστικά δεκαετιάς των 80's. Μπορεί το μυαλό μας να πηγαίνει στις ολόσωμες animal print ή μεταλιζέ φόρμες που βλέπουμε σε cult ταινίες. Όμως μόδα είναι και γυρίζει, και οι guru της μόδας πήραν αυτο το kitsch κομμάτι και το μεταμόρφωσαν: minimal σιλουέττες, δυναμικές υφές και φίνα υφάσματα, απλές γραμμές, διακριτικά κοψίματα, μονοχρωμίες αλλά και prints, έκαναν το θαύμα τους και μετέτρεψαν αυτή την παρωδία σε statement κομμάτι.  Η ολόσωμη φόρμα πλέον έχει ξεφύγει από τις disco καταβολές της και αγκαλιάζει όλους τους σωματότυπους αλλά και όλα τα γούστα.

Τι είναι εκέινο όμως που κάνει ενα jumpsuit τόσο μοναδικό; Κατ'αρχήν η άνεση. Είναι η πιο εύκολη (αλλά όχι πρόχειρη) λύση, όλες τις ώρες της ημέρας: τα αξεσουάρ και τα παπούτσια μπορούν να αλλάξουν τελείως το ύφος του ρούχου. Υπάρχει πάντα το κατάλληλο jumpsuit ή playsuit για κάθε σωματότυπο. Και πάνω απ'όλα είναι άνετα αλλά στυλάτα. Και αυτός είναι και ο λόγος που τα λατρεύω. Το πρωί θα τα φορέσω με κλασσικά λευκά sneakers ή σταρακια, και το βράδυ συνδυάζονται άψογα με γόβες ή brogues. Mε κάποιο μαγικό τρόπο κάνουν το ντύσιμο πιο σοφιστικέ αλλά καθόλου βαρετό.






Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, έχω λατρέψει αυτή την ολόσωμη φόρμα απο τα Massimo Dutti: είναι σε ριχτή minimal γραμμή που όμως δεν σακουλιάζει, και τονίζει όμορφα τη μέση με μικρές πιέτες. Αυτή τη φορά , επέλεξα να τη συνδυάσω με ένα Waterfall Coat από τα Celestino και τα αγαπημένα μου Adidas Supestar για ένα χαλαρό αλλά urban chic στυλ. Θα ταίριαζε υπέροχα και ένα backpack αλλά προτίμησα ένα μικρό Ζara τσαντάκι με αλυσίδα, για να μην κουβαλάω πολλά και να απολαύσω τη βόλτα μου.






Jumpsuit: Massimo Dutti
Bag: Zara
Coat: Celestino
Sneakers: Adidas
Sunnies: Regalis




You Might Also Like

0 σχόλια

Flickr Images

Flickr Images