When in Tinos

Ίσως είναι το μοναδικό post στο Urban Mademoiselle, που δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική...  Οι περισσότεροι ξέρουν αυτό το νησί για το θρησκευτικό και μόνο στοιχείο.   Μην περιμένεις βέβαια στην Τήνο να βρείς τα ξενύχτια της Μυκόνου, ή το χαμό της Πάρου...Έχει κάτι απο την αρχοντιά της γειτονικής Σύρου, αλλά διατηρεί το καθαρά Κυκλαδίτικο χαρακτήρα της.  Η Τήνος έχει τη δική της  ομορφιά, η οποία βρίσκεται κρυμμένη λίγο πιο πέρα από την πολύβουη Χώρα της.  




Σε παρακαλώ όμως, αν σε βγάλει ο δρόμος στο νησί που γεννήθηκε ο Αίολος, μην μείνεις μόνο στη Χώρα! Υπάρχουν τόσα πανέμορφα μέρη και χωριουδάκια να εξερευνίσεις! Όπως για παράδειγμα ο Πύργος, το χωριό των μαρμαροτεχνητών και του Γιαννούλη Χαλεπά. Εκεί που κάθε γωνιά είναι λαξευμένη απο λευκό τηνιακό μάρμαρο.. Ή ο Βωλάξ με τους γρανιτικούς σχηματισμούς που μοιάζουν να ήρθαν απο άλλο σύμπαν ή άλλες εποχές. Να την γυρίσεις την Τήνο! Να πας να πιείς τον καφέ σου στον Κρόκο και να φας τις λιχουδιές σου στο Kρόκ Μεσιέ All Day Bistrot. Να ξαποστάσεις κάτω απο μια καμάρα στον πανέμορφο Φαλατάδο, τον τρίτο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, και να κατηφορίσεις στο ''Αντάμωμα Εν Φαλατάδω'' για ρακάκι και μεζέ..









Να βουτήξεις στις πανέμορφες παραλίες της: την Κολυμπήθρα ( εκεί θα κάνεις και μαθήματα surf αν θες), την εξωτική Παχιά Άμμο (είναι ακριβώς όπως την περιγράφει το όνομά της), το Σκυλαντάρ, τον Άγιο Φωκά.. Και μετά να πας τη βόλτα σου στο ''Χάλαρη'' για την τραγανή σοκολατένια βάφλα, και τα κεράσματα που θα πας δώρο στους φίλους..Και το βραδάκι να πας για το ποτό σου στον ''Κάκτο'' με θέα τη θάλασσα και τη Χώρα.







Και κάπου εδώ σταματώ.. Θα μπορούσα να γράφω ώρες ολόκληρες.. Σας το είπα οτι δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική με το αγαπημένο μου νησί. Απλά σας εύχομαι να το επισκευθείτε, να το γνωρίσετε και να το αγαπήσετε όπως κι εγώ.












You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Αν ξέρεις πού να πας, κάθε μέρος είναι όμορφο, και πόσο μάλλον με καλή παρέα! ❤️

    ReplyDelete

Flickr Images

Flickr Images