The coat


 True love is hard to find: good coffee, not so much! Κάτι τέτοιο βέβαια ισχύει και για το ιδανικό παλτό! Θα κουραστείς λίγο να το βρεις.. Θα δοκιμάσεις πολλά, θα απογοητευτείς, θα ανεβοκατέβεις την Ερμού 8 φορές, θα φας ένα λουκουμά, θα το ξανασκεφτείς θα ξαναδοκιμάσεις αλλά όταν το βρείς δε θα το αποχωριστείς! Αν μάλιστα φροντίσεις να επενδύσεις σε μια καλή ποιότητα θα το έχεις στη ντουλάπα σου για πολλά πολλά χρόνια. Είτε επιλέξεις ένα second hand κομμάτι ή ένα παλτό από τις άπειρες επιλογές που υπάρχουν , έχε στο μυαλό σου τα εξής tips:


  • Το σωστό νούμερο: Η ραφή στους ώμους πρέπει να εφαρμόζει σωστά: ούτε πιο έξω, ούτε να δημιουργεί καμπύλη στο μπράτσο. Και εκεί πρέπει βέβαια να υπολογίσεις και το ενδεχόμενο ενός πιο χοντρού πουλόβερ για παράδειγμα από μέσα.
  • Η σύνθεση είναι ακόμα ένας βασικός παράγοντας. Ψάξε για ένα παλτό που να έχει το λιγότερο 60% μαλλί στη σύνθεσή του. Μπορεί τα 100% συνθετικά παλτό να δείχνουν εξίσου δελεαστικά (και ίσως πιο οικονομικά καμιά φορά) αλλά δε θα σε κρατήσουν ζεστή στην πραγματικότητα.  Πλέον μπορείς να βρείς παλτό με 70% μαλλί ακόμα και σε πολύ προσιτά καταστήματα. Σε βάθος χρόνου θα δεις τη διαφορά, όταν δε θα χρειάζεσαι κάθε χρόνο νέο παλτό.
  • Το χρώμα: Μην κολλήσεις απαραίτητα με τον κανόνα των περιοδικών ότι κάθε ντουλάπα πρέπει να έχει ένα μαύρο παλτό σώνει και καλά. Εξίσου ευκολοφόρετα είναι το camel, το γκρι ή και γιατί όχι κάποιο χρώμα αν πιστεύεις ότι θα το συνδυάσεις με την γκαρνταρόμπα σου!  
  • Το μήκος και η γραμμή: δοκίμασε διαφορετικά στυλ πριν καταλήξεις. Μεσάτο; Boxy; Κλασσικό; Σε ίσια γραμμή; Ημίπαλτο ή maxi;  Τι ταιριάζει στο στυλ σου; Τι σε αναδεικνύει καλύτερα; Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές εκεί έξω που σίγουρα θα βρείς το ιδανικό για εσένα!




You Might Also Like

0 σχόλια

Flickr Images

Flickr Images