Arrivederci Roma!







Πρίν απο μερικές μέρες λοιπόν, πήγα στην αιώνια πόλη. Τι να σου πρωτοπεριγράψω; Τα πανέμορφα σοκάκια; Την εκπληκτική αρχιτεκτονική; Την ιστορία της πόλης που κρύβεται σε κάθε γωνία έτοιμη να την ανακαλύψεις; Η Ρώμη είναι μια πρωτεύουσα με σπουδαία ιστορία και άπειρα ιστορικά μνημεία (εξ ου και λέγεται ''αιώνια πόλη'') που όμως με κάποιο μαγικό τρόπο καταφέρνει να συνδυάσει και το σύγχρονο. Είναι μαγικό να βλέπεις κτήρια του 18ου αιώνα να φιλοξενούν μικρές χαριτωμένες trattoria, ή μοντέρνα cafe.   Δύο πράγμτα θα χρειαστείς αν πας στη Ρώμη: ένα ζευγάρι καλά αθλητικά και μια φωτογραφική μηχανή: μπορείς να τη γυρίσεις άνετα με τα πόδια αρκει να έχεις υπομονή.. Και πίστεψέ με αξίζει τον κόπο. H Piazza di Spagna με τα 100 σκαλιά της, η Fontana di Trevi, το Βατικανό, το Πάνθεον, η Villa Borghese και το μνημείο του Vittorio Emanuele είναι μερικοί λόγοι για να αφήσεις στην άκρη το μετρό και να ανακαλύψεις την πόλη. Και ναι, μπορεί να χαθείς...Αλλά δε θα πειράζει, γιατί όλα θα είναι πανέμορφα!




Μια fashionista δε που σέβεται τον εαυτό της δεν πρέπει να παραλείψει να κάνει μια βόλτα στην περίφημη Via Condoti με τις high end μπουτίκ διάσημων οίκων, και τις καλοντυμένες Ιταλίδες. Σε ένα στενάκι δίπλα στην Via Condoti κρύβεται και το cafe Ladurée με τα φανταστικά macaron.. Βέβαια, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και το φαναστικό τιραμισού απο το Pompi...Θα με θυμηθείς... Δε θα σου πώ περισσότερα, θα σου δείξω μερικές (...οκ πολλές) απο τις αγαπημένες μου στιγμές στη Ρώμη...



























Aυτά απο εμένα λοιπόν! Γράψε μου απο κάτω στα comment, ποιός είναι ο αγαπημένος σου προορισμός; Πού ονειρεύεσαι να πας κάποια στιγμή; Μέχρι το επόμενο post:

xoxoxo Natalia

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πανέμορφη πόλη κι οι φωτογραφίες σου φυσικά!!!
    Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι salotto (45 όμως), με ακριβώς το ίδιο λογότυπο υπάρχει στη Λ.Νίκης, στη Θεσσαλονίκη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Τόνια μου! Αλήθεια;! Xαχαχα υπάρχει εντομεταξύ και ένα στη Γλυφάδα στη Μ.Μπότσαρη!Η λέξη πάντως σημαίνει "σαλόνι" :P

      Delete

Flickr Images

Flickr Images