Urban Coffee


Αν είναι ένα πράγμα που αγαπώ περισσότερο απο τα ρούχα, τα παπούτσια και το blog είναι σίγουρα ο καφές μου: Δυνατό εσπρεσσάκι ή καπουτσίνο; Λαχταριστός latte, αρωματικός ,φίλτρου ή βελούδινος flat white; Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση απο μια γουλιά ζεστού καφέ, ένα κρύο πρωινό, πρίν ξεκινήσεις τη μέρα σου.. Γι'αυτό λοιπόν είπα να ξεκινήσω μια καινούρια ενότητα στο Urban Mademoiselle που θα σου μιλάω για αυτό ακριβώς! Πού θα βρώ τον πιο καλό espresso; Που θα απολαύσω τον καφέ μου με θέα τη θάλασσα; Ποια είναι τα νέα hip στέκια της πόλης; Είστε έτοιμοι για το The Coffee Project; Φύγαμε!

The Claξοns


Πάμε να ξεκινήσουμε με μια βόλτα στα δυτικά προάστια. Στο vintage σκηνικό του The Claξοns, μια παρέα φίλων έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και δημιούργησε ένα all day cafe στο Αιγάλεω, δύο βήματα από το σταθμό του μετρό. Είναι ένα αρκετά οικονομικό cafe, με νέο κόσμο, και ιδιαίτερη διακόσμηση που έχει κάτι απο 60's.
 Στο The Claξons λοιπόν, θα βρείς καφέ με την υπογραφή της taf, με έμφαση στο μονοποικιλιακό espresso. Αξίζει δε να δοκιμάσεις και τον cold brew καφέ τους, τον καφέ φιλτρου δηλαδή που φτιάχνεται μεσω απόσταξης 8 ωρών σε ειδική συσκευή παραγωγής κρύου καφέ φίλτρου. Όταν πήγα δοκίμασα τον flat white, ο οποίος ήταν αν μη τι άλλο ισορροπημένος και σωστός.

Μάρκου Μπότσαρη 23 & Γρηγορίου Κυδωνιών 9, Αιγάλεω

Athens, Greece


Kudu Coffee Roasters



Στην καρδιά του Ψυχικού το επόμενο αγαπημένο μου cafe. Σε ένα industrial περιβάλλον, το Kudu Coffee Roasters συνδυάζει τον ποιοτικό on the go καφέ και κάποιες επιλογές με χειροποίητα λαχταριστα σνακ. Γενικά, δεν είναι απο τα μαγαζιά που θα πας να αράξεις με τις ώρες και να πείς τα νέα σου. 
Αυτό όμως δε σημαίνει οτι ο καφές τους είναι πρόχειρος και κακοφτιαγμένος όπως άλλοι καφέδες ''στο χέρι''. Ο καφές εδώ έχει φίνα αρώματα κακάο και έντονη οξύτητα, αλλά απολαυστικό δυνατό σώμα. Εδώ δοκίμασα για πρώτη φορά Cold Brew ρόφημα και ακόμα δεν έχω βρεί κάποιο, που να το ξεπερνά. Η συσκευασία των 200ml θα σε κρατήσει σίγουρα όλη τη μέρα (ωωωω ναι...το έμαθα με το δύσκολο τρόπο αυτό) οπότε πρόσεξε μην παρασυρθείς και την πιείς μονορούφι, μιας και απέχει πολύ απο τους κρύους καφέδες που έχουμε συνηθίσει. Αν θες μάλιστα έχεις και την επιλογή να πάρεις και φρεσκοαλεσμένο καφέ για το σπίτι (ή για τον μυρίζεις μέχρι να φτάσεις σπίτι όπως εγώ...)

25ης Μαρτίου 22, Ψυχικό

Athens, Greece


Αυτό ήταν το πρώτο Τhe Coffee Project! Πώς σου φάνηκε; Αν έχεις να μου προτίνεις το δικό σου αγαπημένο στέκι για καφέ, άφησε μου ένα σχόλιο απο κάτω! 









You Might Also Like

5 σχόλια

  1. Καλή αρχή στο νέο project!!

    ReplyDelete
  2. Kalh arxh😍😍😍 wraio posttt☺☺

    ReplyDelete
  3. Πολύ ωραία ενότητα Ναταλία. Αν δεν το γνωρίζεις ήδη ένα καφέ που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς είναι και το mind the cup στο Περιστέρι, μικρό, απλό αλλά βραβευμένο ως ένα από τα καλύτερα της Αθήνας μιας και τα παιδιά εκεί είναι σπεσιαλίστες του είδους. Εκεί ήπια και τον πρώτο μου original flat white καθώς μου εξήγησαν την ιδιαιτερότητα αυτού του υπέροχου καφέ και τον ερωτεύτηκα αμέσως! φιλιά

    ReplyDelete

Flickr Images

Flickr Images