Minimal Renovation



Αν είναι κάτι που αγαπώ σχεδόν όσο τη μόδα και τον καφέ είναι το interior design. Λατρεύω τη διακόσμηση και τις ιδέες που μετατρέπουν τους πιο απρόσμενους χώρους όχι μονο σε αξιοποιήσημες αλλά και πανέμορφες γωνίες. Όταν λοιπόν το μάτι μου έπεσε σε αυτο το άρθρο της Lifo, δε μπορούσα να μη το σχολιάσω στο Urban Mademoiselle.

Γενικότερα, θεωρώ μαγικά τα παλιά νεοκλασσικά κτήρια. Τις βαριές μονοκατοικίες του 50' με τα ψηλά ταβάνια και τους πολυελαίους. Θες επειδή μεγάλωσα σε μια απο αυτές; Θες επειδή κρύβουν μέσα στα τεράστια χώλ τους και τις βιβλιοθήκες μιαν άλλη αίγλη απο τα παλιά; Όταν σκέφτομαι σπίτι σκέφτομαι αυτές τις μονοκατοικίες.

Όταν όμως τα παλιά νεοκλασσικά παίρνουν μια πιο φρέσκια ,minimal αν θέλεις, πνοή είναι το ιδανικό. Όπως για παράδειγμα αυτό το διατηρητέο κτίριο του μεσοπολέμου στη Χαλκίδα που ανέλαβε να ανακαινίσει η ομάδα 314 Architecture Studio.  Λευκές λιτές γραμμές, πρισματικές λεπτομέρειες, και διακριτικός φωτισμός ήρθαν να δέσουν σωστά με τον κλασσικό χαρακτήρα του κτιρίου και την πέτρα στους τοίχους. Στο κτίριο πλέον θα στεγάζεται ένα κατάστημα οπτικών με το αισιόδοξο όνομα ''Optimist''. Όπως ακριβώς αισιόδοξη ήταν και η ιδέα του project. Chapeau αγαπητοί μου, chapeau.

Φωτογραφίες: © Panagiotis Voumvakis 







Αρχιτεκτονική μελέτη: 314 Architecture studio 
Ομάδα σχεδιασμού: Παύλος Χατζηαγγελίδης, Γιώτα Χαλά , Θεοδώρα Παπαδόπουλου, Στέλιος Διλιντάς, Andrea Bratu, Karolina Balionyte, Elvin Demiri.
Κατασκευή: SUCH 
Φωτογράφος: Παναγιωτης Βουμβάκης 
Πηγή Φωτόγραφιών: www.lifo.gr


You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Poso omorfo!!!einai panemorfo kai makari na uparxan akoma perissotera stolidia arxitektonikhs...akoma ena kalomelethmeno post☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δε σε προλαβαίνω αγαπημένη! Όντως είναι πολύ εντυπωσιακός ο συνδυασμός του σύγχρονου με το παλιό! <3

      Delete

Flickr Images

Flickr Images