Spring Skin Care Favorites




Άνοιξη λοιπόν, και οι πρώτες ζεστούλες είναι εδώ , και να τα ζουμερά ροζ χειλάκια, να τα bronzer και όλα εκείνα που σε κάνουν να νιώθεις ένα βήμα πριν τις βουτιές στη θάλασσα.. Καλά όλα αυτά αλλά το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει η κατάλληλη βάση για όλα αυτά, δηλαδή ένα καθαρό υγειές πρόσωπο. Σε καμία περίπτωση δε θα στο παίξω δερματολόγος, απλά θα σου πω τι με έχει βοηθήσει πολύ στο να διατηρήσω σε καλή κατάσταση το μουτράκι μου.Για πάμε να δούμε!



Όλα ξεκινούν πολύ ώρα πριν πιάσεις το πινέλο του foundation (το οποίο κατα προτίμηση ασ'το κάτω...καλοκαιράκι έρχεται) την ώρα που πλένεις το πρόσωπό σου. Για πολύ καιρό πίστευα οτι αν ''επιτεθώ'' στο δέρμα μου με σουπερ-σκληρά cleansing προϊόντα θα πολεμούσα τη λιπαρότητα. Αποτέλεσμα; Το δέρμα μου αντιδρούσε και έδειχνε χάλια. Μετά από πολλές δοκιμές και γκρίνιες δοκίμασα το σαπούνι της Juvena που καθάριζε απαλά μεν σε βάθος δε. 


Καλό είναι μια με δυο φορές την εβδομάδα να κάνεις μια καλή απολέπιση, ειδικά τώρα που με τη ζέστη το πρόσωπο είναι εκτεθειμένο σε περισσότερη σκόνη, ιδρώτα κι άλλα τέτοια χαριτωμένα.. Ένα καλό ήπιο scrub είναι το Brightening Face Scrub της Apivita.


Ίσως το πιό σημαντικό προϊόν που πρέπει να έχεις στο νεσεσερ σου. Πιο μικρή απέφευγα το αντιηλιακό γιατί νόμιζα οτι θα δείχνει το πρόσωπό μου λιπαρό. Μέχρι που έμαθα οτι υπάρχουν  ''μη φαγεσωρογόνα'' αντιηλιακά που όχι μονο δε φράσουν τους πόρους αλλά βοηθούν και με την ακμή όπως το Photoderm MAX SPF 50+ της Bioderma.  Και για εσένα που την θές και την κάλυψή σου υπάρχει μεγάλη ποικιλία από αντιηλιακά με χρώμα.


Το ντεμακιγιάζ ήταν ο μεγάλος εφιάλτης πάντα...Υγρά μαντιλάκια, γαλακτώματα, toner, βαμβάκια και λοιπά τσουμπλέκια.. Ευτυχώς εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ανακάλυψα το Bioderma Solution Micellaire και πραγματικά σώθηκα. Όχι μόνο ''λιώνει'' το μακιγιάζ μου σε δευτερόλεπτα, έχω παρατηρήσει οτι σε βάθος χρόνου κάνει καλό και στο δέρμα μου. 


Όσο για τα ζουμερά χειλάκια που λέγαμε στην αρχή; Ένα πλούσιο lip balm όπως το Baby Lips της Maybelline με λίιιγο χρωματάκι είναι ιδανικό για κάθε μέρα (μη σου πώ και για την παραλία..) και προστατεύει τα χειλάκια απο τη ζέστη και τον ηλιο.


Find Urban Mademoiselle on:


You Might Also Like

5 σχόλια

  1. Χμ, έχω δοκιμάσει το νεράκι και το baby lips και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Γι' αυτό λέω να δοκιμάσω και το απολεπιστικό της apivita!

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Ελένη μου!Δοκίμασέ το και πες μου πώς σου φάνηκε! Το bioderma το έχω λατρέψει από τότε που το πρωτοδοκίμασα.

      <3

      Delete
  2. Xairomai pou h genia mas epilegei farmakeutika proionta gia thn peripoihsh ths epidermidas!!☺☺polu kalo kalooo to post ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Γενικότερα επικρατεί μια τάση στην επιστροφή στα φαρμακοκαλλυντικά, και το καλό είναι οτι οι περισσότερες εταιρείες πλέον φροντίζουν να καλύπτουν όλες τις ανάγκες (και οχι πχ μονο τα ακνεικά δέρματα όπως παλιότερα) και έτσι κερδίζουν όλο και περισσότερους ''οπαδούς''! :) :)
      Ευχαριστώ πολύ!

      Delete

Flickr Images

Flickr Images